لیست اختراعات رضا رفيعي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 26
تاریخ اظهارنامه: 1391/12/20
مالک/مالکان: آقاي مهدي فخار
تاریخ ثبت: 1392/05/28
خلاصه اختراع:

امروزه از محيط‌هاي كشت متنوعي جهت انبوه سازي و نگهداري سلولهاي مختلف جانوري ، انساني و ميكروارگانسيم ها به منظور مطالعات بيوشيميايي، فيزيولوژي ، ايمونولوژي استفاده مي‌گردد. از جمله مي‌توان به مطالعات در زمينه تأثير داروهاي مختلف ، مطالعات واكسن ، تهيه آنتي ژن جهت راه‌اندازي تست ‌هاي ايمونولوژيكي اشاره نمود كه لازمه آن فراهم نمودن شرايط لازم جهت انبوه سازي اوليه سلولها مي‌باشد .يكي از محيط‌هاي كشت متداول امروزي محيط مايع RPMI 1640 مي‌باشد كه بعنوان محيط پايه در زمينه كشت سلولي مطرح است و بسيار غني است. معمولاً براي رشد بهتر سلولها و غني‌تر نمودن اين محيط ، سرمهاي حيواني با غلظت نهايي 30-10 در صد استفاده مي گردد. متداولترين سرم مصرفي ، سرم جنين گاو(FBS) مي‌باشد . ياد‌آور مي‌شويم كه استفاده از اين سرم مشكلاتي به همراه خواهد داشت كه ازجمله مي‌توان به فراهم ‌آوردن امكانات و تجهيزات وسيع جهت تهيه سرم و هزينه بربودن آن ، تغيير محتوي سرم در اثر تغييرات بيولوژيكي و ژنتيكي گاو‌هاي مورد استفاده و از سوي ديگر استفاده از غلظت ‌هاي بالاي اين سرم در محيط كشت براي سلولها اثرات توكسيك دارد. تا كنون تلاشهاي زيادي (توسط محققين مختلف ) در زمينه حذف مواد حيواني از محيط كشت سلولي انجام گرفته است كه نتيجه معرفي محيط‌هاي كاملاً شيمايي بوده است كه هر كدام از آنها به دلايل مختلفي نافرجام مانده است اگر چه در برخي از موارد نتايج بسيار مطلوبي نيز به همراه داشته است. در مطا لعات انجام شده توسط اينجانب در دانشكده پزشكي ساري موفق شدم طي روند هايي با تخليص مايع كيست هيداتيد و جداسازي عناصر مزاحم آن و نيز افزودن تركيباتي به منظور غني سازي از آن در كشت انگل ‌هاي ليشمانيا استفاده نمايم كه نتايج بسيار مطلوبي بدست آمد و اين اميد بخش آن است كه با توجه به بسيار پر هزينه و غير اخلاقي بودن ( به دليل سزارين اجباري يك گاو به منظور تهيه سرم گوساله) سرم جنين گاو(FBS) ، مايع كيست هيداتيد بسيار مقرون به صرفه بوده ودر صورت توليد به روش جديد پيشنهادي ضمن جلوگيري از خروج ارز و مسايل جانبي آن به دليل پر مصرف بودن از بارزار بسيار مناسب و سود آوري مطالوبي برخوردار خواهد بود.

تاریخ ثبت: 1392/05/22
خلاصه اختراع:

يكي از جدي ترين محدوديت هاي كاربرد پلي وينيل كلريد به عنوان يك ماده مهندسي، رفتار شكننده آن به ويژه در دماهاي پايين و در حضور ترك هاي كوچك و بزرگ و نيز مقاومت ضربه اي پايين آن مي باشد. اختراع حاضر مربوط به ساخت نانوكامپوزيت هاي نوين PMMA-30B به عنوان بهبوددهنده خواص مكانيكي و بويژه مقاومت ضربه ايPVC مي باشد. نانوكامپوزيت هاي مذكور طي دو مرحله اصلاح سيلاني آلي رسCloisite 30B و سپس پيوندزني PMMA بر روي آلي رس سيلاني شده به روش پليمريزاسيون محلولي سنتز شده و به روش آميزه سازي با استفاده از يك مخلوط كننده داخلي به PVC سخت افزوده شده اند. نتايج آزمون هاي انجام شده نشان دادند كه افزودن نانوكامپوزيت PMMA-30B موجب افزايش همزمان مدول و چقرمگي PVC مي شود. به عبارتي چقرمه سازي، از طريق مكانيسم افزايش مدول و افزايش طول در نقطه شكست مي باشد و نه كاهش مدول و افزايش طول در نقطه شكست كه از مشخصات PVC هاي نرم شده با پلاستي سايزر يا يك فاز لاستيكي (اصلاح كننده هاي تجاري) است. نتايج آزمون هاي مكانيكي نشان دادند كه مقاومت ضربه اي PVC تقويت شده با PMMA-30B حدود 3/5 برابر مقاومت ضربه اي PVC خالص است. اين در حاليست كه با افزودن نانوكامپوزيت PMMA-30B، مقادير مقاومت كششي و افزايش طول در نقطه شكست پلي وينيل كلريد نيز به ترتيب تا 16 و 64 درصد افزايش يافته است.

تاریخ اظهارنامه: 1391/03/09
تاریخ ثبت: 1392/06/06
خلاصه اختراع:

وكيوم مشتعل كننده سريع زغال

تاریخ ثبت: 1392/07/27
خلاصه اختراع:

مواد نارساناي الكتريكي مانند شيشه و كامپوزيتها داراي كاربردهاي فراواني هستند. در سالهاي اخير پروسه هاي ماشينكاري مختلفي از جمله ماشينكاري آلتراسونيك، ليتوگرافي، ماشينكاري با پرتو ليزر و .... براي ماشينكاري مواد نارسانا مورد بررسي قرار گرفته است كه در تمامي اين روشها محدوديت هايي وجود دارند. روش ماشينكاري الكتروشيميايي با تخليه الكتريكي(ECDM) كه با تركيب دو فرآيند ECM و EDM بوجود مي آيد ، رنج وسيعي از مواد را پوشش داده و براي ماشينكاري مواد رسانا و نارساناي الكتريكي بكار مي رود. اين روش شامل يك تركيب پيچيده از واكنش الكتروشميايي و واكنش تخليه الكتريكي مي باشد. واكنش الكتروشيميايي به تشكيل حباب هاي گازي با يونهايي با بار مثبت مانند هيدروژن كمك مي كند و واكنش تخليه الكتريكي به علت شكست لايه هاي عايق ايجاد شده به وسيله حباب هاي گازي ميان ابزار(كاتد) و قطعه كار(آند) و با اعمال ولتاژ DC ميان آنها اتفاق مي افتد. در نتيجه براده برداري به علت ذوب شدن و تبخير مواد قطعه كار و سايش مكانيكي انجام مي شود. در اين اختراع، دستگاه ماشينكاري الكتروشيميايي با تخليه الكتريكي به كمك يك كنترلر CNC (براي كنترل نمودن حركت ابزار) طراحي و ساخته شد .

تاریخ اظهارنامه: 1391/09/24
تاریخ ثبت: 1392/07/27
خلاصه اختراع:

قطعات صنعتي داراي پيچيدگي هاي مختلف و متنوع سطحي و حجمي مي باشند، لذا با توجه به وجود اين پيچيدگي ها در قطعات ، ساخت چند مدل ، قبل از توليد نهايي يا توليد انبوه قطعات لازم به نظر مي رسد. تكنيك نمونه سازي سريع كه بر اساس استفاده از كامپيوتر در توليد اجزا و قطعات استوار بوده و اصولا يك روش توليد لايه به لايه است، با ايجاد يك مدل سه بعدي در CAD آغاز شده و پس از تأييد مشخصه هاي گوناگون هندسي، ابعادي و دقت تلرانسي مدل، اطلاعات لايه هاي مختلف و متوالي قطعه با ضخامت معين توسط نرم افزار تهيه مي شود. ادامه كار توليد قطعه با استفاده از همين اطلاعات به روشهاي متعدد امكان پذير است. نمونه سازي سريع به كمك تزريق پلاستيك را نيز مي توان به عنوان يكي از روشهاي نمونه سازي سريع نام برد. در اين روش فيلامنتي از جنس ترمو پلاستيك ، توسط سيستم تغذيه وارد سيستم حرارتي شده تا دماي فيلامنت را كمي بالاتر از نقطه انجماد ببرد. سپس فيلامنت گرم شده و از درون يك نازل اكسترود گرديده و روي يك صفحه كنترل شده هدايت مي شود. پس از اسكن لايه اول، پلتفرم به اندازه يك لايه به پايين حركت مي كند و اين روند ادامه پيدا مي كند تا مدل سه بعدي كامل شود. در اين اختراع طراحي و ساخت قسمتهاي مكانيكي و الكترونيكي انجام شد و قطعات با اشكال ساده و پيچيده با موفقيت توليد شد. با استفاده از اين دستگاه مي توان قطعاتي براي مدلهاي ريخته گري ، مدلهاي تزئيني و... با استحكام مكانيكي مناسب توليد نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1392/04/31
تاریخ ثبت: 1392/09/11
خلاصه اختراع:

1- عنوان: زيست يار بومي ماهيان دريايي Autochthonous probiotic for marine fishes 2- زمينه فني كه اختراع به آن تعلق دارد : شيلات – تكثير و پرورش آبزيان 3- مشكل فني، اساس راه حل ارائه شده براي آن و همچنين كاربرد يا كاربردهاي اصلي اختراع: در سالهاي گذشته تمايل زيادي در آبزي پروران به استفاده از محصولات زيست ياري جهت استفاده در صنعت آبزي پروري ايجاد شده است. براي پاسخ به اين تقاضاي روزافزون، حجم زيادي از محصولات بي نام و نشان خارجي كه اكثر آنها نيز براي دام و طيور طراحي شده اند وارد ايران شده است. اين محصولات علاوه بر اينكه اكثرا اعتبار چنداني ندارند، چون از محيطي غير از محيط بومي ما جداسازي شده اند، ممكن است باعث اثرات سوء محيط زيستي نيز در محيط آبزيان بشوند. از سوي ديگر، به علت اينكه گسترش كنترل نشده جوامع ميكروبي در مراكز تكثير يكي از دلايل عمده به دست آمدن نتايج نامطلوب و غيرقابل پيش بيني مي باشد، انجام فعاليتهاي كنترل ميكروبي با استفاده از زيست يار ها مطمئنا اثرسودمندي بر عملكرد مراكز تكثير ماهي خواهد داشت. از اينرو بر آن شديم تا بر اساس يك دستورالعمل مرحله اي ابتكاري، براي اولين بار باكتريهاي زيست يار را از محيط دستگاه گوارش ماهيان دريايي شناسايي و كشف نماييم. هدف اصلي ما ارايه زيست يارهاي كارآمدي است كه بومي ايران باشند و بتوانند نياز صنعت آبزي پروري را پاسخ گويند. بر اساس دستورالعمل فوق ما توانستيم دو زيست يار بومي را از ماهي شانك در خليج فارس كشف نماييم. اين دو باكتري يكي به نام Bacillus BP6 (شكل 2) و ديگري به نام Lactobacillus LP3 (شكل 3) شناسايي شدند. تحقيقات نشان داد كه اين دو باكتري داراي اثرات مثبت فراواني در ماهيان دريايي هستند. در واقع اختراع ما شامل مخلوط ليوفليز شده اين دو زيست يار با درصد برابر است كه آن را \\\\\\" زيست يار خليج فارس \\\\\\" نامگذاري نموده ايم. اين زيست يار كه يك زيست يار براي ماهيان دريايي است مي تواند باعث افزايش رشد، بازماندگي و نيز ايمني ماهيان گردد. 4- برجستگيهاي تكنيكي و فني اختراع: 1- بومي بودن 2- داراي قابليت صنعتي شدن 3-تقاضاي زياد صنعت آبزي پروري براي زيست يار 4- سادگي استفاده براي آبزي پروران 5- كارآمد بودن 6-سازگار بودن با محيط زيست دريايي ايران 7- باعث افزايش توليد آبزيان مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1392/07/19
تاریخ ثبت: 1392/10/22
خلاصه اختراع:

كامپوزيتهاي پليمري امروزه در صنعت از اهميت خاصي برخوردار هستند و روز به روز بر كاربردهاي مختلف آنها افزوده مي شود. با توجه به خواص مكانيكي بالا، سبكي، مقاومت عالي در برابر خوردگي و راحتي كار با آنها، جايگزين مناسبي براي فلزات در بسياري از كاربردها مي باشند. در اين توصيف نامه روشي براي ساخت قطعات كامپوزيتي پليمر – فلزي ابداع گرديده است كه از تكنيك نمونه سازي سريع كمك مي گيرد. در اين پروسه در ابتدا يك لايه از پودر بر روي پلتفرم توسط مكانيزم پيشروي پودر دوراني پخش مي شود. سپس اين لايه از پودر در معرض يك هيتر كه دماي آن كنترل مي شود، قرار مي گيرد. در اين مرحله عمليات زينترينگ (تف جوشي) بستگي به جنس پودر انجام مي گيرد. سپس پلتفرم در جهت محور Z به اندازه يك لايه حركت مي كند. در مرحله سوم يك اكسترودر فيلامنتهاي ترموپلاستيكي را بر روي پودرها اكسترود مي كند. اين اكسترودر با حركت در جهات X و Yسطح مقطع هر لايه از مدل سه بعدي را ترسيم مي كند. در اين مرحله در واقع فيلامنتها نقش يك فيبر را در كامپوزيت را ايفا مي كنند. از آنجا كه فيلامنتهاي ABS اكسترود شده به دليل خواص فيزيكي شان سريعا سرد مي شوند، در مرحله بعدي فيلامنتها در معرض حرارت قرار گرفته تا خواص چسبندگي آنها براي مرحله بعدي كه پودرها بر روي آنها ريخته مي شوند، حفظ شود. سپس پلتفرم به اندازه يك لايه در جهت محور Z حركت مي كند. اين مراحل تكرار مي شود تا قطعه نهايي با هندسه مطلوب و با دقت مناسب بدست آيد.

تاریخ اظهارنامه: 1393/08/27
تاریخ ثبت: 1394/01/17
مخترع/مخترعان: حميدرضا رفيعي زاده
خلاصه اختراع:

اختراع \\" ابزار تشخيص گير رشته هاي حفاري،كنترل شونده با مكانيزم جهت يابي \\" در زمينه فني : بخش ح : برق و بخش ه : ساختمان ها و بناهاي ثابت - زير بخش: حفاري زمين در صنعت حفاري چاه هاي نفت ، در هنگام حفاري تعليق روند برنامه ريزي شده چاه، زماني كه نيروهاي درون چاهي مانع بيرون كشيدن رشته حفاري يا ابزار آلاتي كه به منظور انجام عمليات مشخص در مدت زمان محدود و معيني درون چاه رانده شده اند باعث متوقف شدن كل حفاري شده كه اين توقف هزينه ها و خطرات بسياري به همراه دارد.در اين هنگام براي تشخيص نقطه گير (Stuck) ازابزاري موسوم به free point tools براي تشخيص نقطه گير استفاده مي شود . اين ابزار داراي سنسوري انالوگ مي باشد كه داراي ضريب خطاي بالا ، داراي كالبيره دستي با دقت كم و محدود بودن در يك جهت مي باشد . اساس اين اختراع استفاده از سنسور هاي جهت ياب و شتاب سنج ، بگونه اي كه روند كار كاملا مكانيزه شده و ابزار با دقت بالا درشش جهت قابليت كاليبره و اندازگيري مي شود. كه نتيجه كار دقت و اطمينان بالا در انتخاب نقطه گير مي باشد. اين اختراع در صعنت نفت و حفاري در حين كفاري كاربرد دارد .

تاریخ ثبت: 1394/05/19
خلاصه اختراع:

اختراع آنتي بادي نوتركيب تك زنجيره عليه گيرنده سلولهاي بنيادي سرطاني LGR5 در زمينه بيوتكنولوژي پزشكي مي باشد. در حال حاضر درمانهاي هدفمند براي برخي از ماركرهاي سرطان وجود دارد ولي ماركر سلول هاي بنيادي سرطاني (Cancer stem cell) كه بنظر مي رسد نقش اصلي در عدم پاسخ به درمانهايي مانند شيمي درماني و متاستاز دارند تحت درمان هدفمند قرار نگرفته اند. توليد آنتي بادي نوتركيب تك زنجيره شاخة بسيار مهمي از علومي مانند ايمونولوژي و بيوتكنولوژي را تشكيل مي دهند. هدف از توليد آنتي بادي نوتركيب تك زنجيره براي LGR5، بدست آوردن محصولي جهت استفاده در درمان سرطان و نيز در تست هاي تشخيصي ماركر فوق است. از جمله موارد استفاده مي توان به استفاده از آن در درمان سرطان هاي گوارشي از جمله معده و كولون كه اين ماركر در آنها بيان بالايي دارد اشاره كرد. براي توليدآنتي بادي از تكنيك فاژ ديسپلي و كتابخانه Tomlinson استفاده شد. ارزيابي ويژگي كلون هاي جدا شده برضد LGR5 با استفاده از تست هاي فاژ الايزا و وسترن بلات انجام گرفت. براي بررسي اثر از تست MTT و براي بررسي قدرت تشخيصي تست ايمونوفلورسانس گذاشته شد.

موارد یافت شده: 26